Italia Kuulumisia

Matkalla ollaan!

Täällä sitä ollaan Italiassa. Comolla tarkemmin ottaen, mistä huomenna siirrytään Milanoon. Ollaan ajettu pari päivää ja nyt on tunti enää jäljellä, ehditään siis käydä kiipeämässä esimerkiksi yksi via ferrata vielä matkalla 🙂

Lähdettiin liikkeelle maanantaina päivällä ajamalla Helsinkiin, mistä laiva lähti kohti Saksaa viiden aikaan. Vietetttin laivassa kevyet 29 tuntia, mikä oli oikeastaan ihan mukavaa. Kokonainen päivä ilman nettiä ja nukkuakin sai niin paljon kuin halusi. Katsottiin myös pari elokuvaa ja aloitettiin uusi sarja. Oltiin onneksi otettu astetta parempi hytti, josta löytyi jääkaappi, niin saatiin otettua omia eväitä mukaan. Tilava hytti oli aika kiva, samoin kuin kylmä skumppa jääkaapista.

Pientä hyttihöperyyttäkin alkoi olla ilmassa, mitä ehkä todistaa näinkin järkevät keskustelut:
Heta: Varmaan tunnin päästää pääsee sinne laivakannelle
Matti: Toivottavasti siellä ei ihan kauheesti laivoja ole

Että näin meillä.

Hytti Finnlinesin laivalla

Auringonlasku laivalla

Laiva saapui siis Travemündeen puoli kymmeneltä tiistai-iltana ja ulos päästiin ajamaan vähän kymmenen jälkeen. Ensimmäinen yö vietettiinkin rekkaparkissa/huoltoaseman pihassa noin puolen tunnin matkan päässä satamasta. Liikenteen melu kuului aika hyvin ja unet jäivät vähän katkonaisiksi. Seuraavana päivänä ajeltiin kuitenkin Saksan läpi rennolla tahdilla. Toinen yö vietettiin jollain ilmaisella matkailuautojen parkkipaikalla Heilbronnissa, missä nukutti jo vähän paremmin.

Toisen yön leiriytyminen ilmaisella parkkipaikalla

Ja nyt majaillaan Como-järvellä ihan maksullisella leirintäalueella, koska haluttiin suihkuun ja helppoon paikkaan.

Leirintäalue Comolla

Ollaan siis nyt muuttomatkallakin nukuttu autossa (ja vähän ennenkin, koska luovutettiin kämpän avaimet lauantaina ja nukuttiin perjantaista maanataihin äitin parkkipaikalla loistavien palveluiden äärellä). Tavaraa on aika paljon enemmän kuin kesän reissulla, mutta kyllä täällä mahtuu olemaan. Sängynalunen on aivan täynnä tavaraa ja sängyn päälläkin on laukkuja ja laatikoita jonkin verran. Yöksi siirretään tavarat sängyn päältä ohjaamoon ja takaikkunalle, jolloin sängyssä mahtuu hyvin nukkumaan. Vähän työlästä mutta ihan toimivaa.

Muutto reissupakulla: ajoasetus
Tältä paku näyttää ajon aikana
Muutto reissupakulla: nukkumisasetus
Ja tältä se näyttää, kun halutaan nukkua. Läppärit ei kyllä yövy tuolla auton katolla, vaan turvallisesti sisätiloissa. 

Kaikki siis hyvin Italiassa! Nyt nukkumaan.

Iltavalaistus Comolla

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *