Kuulumisia

Lokakuussa

Tuntuu että lokakuu vierähti tosi nopeasti. Kuukauteen mahtui hyppäämistä, pakuilua, syysloma Italiassa ja parit fondue-juustoöverit. Ja aika paljon töitä, minkä takia en ole koko kuussa tänne mitään kirjoitellutkaan.

Kuun alussa käytiin Zurichin kerholla hyppäämässä muutama hyppy ja saatiin myös kutsu jäädä fonduelle illalla. Hypyt olivat kivoja ja oli hauskaa tavata paikallisia hyppääjiä, vaikka välillä keskustelut olivat sveitsinsaksaksi eikä ihan pysytty mukana.

Yksi viikonloppu vietettiin Lauterissa syysauringosta nauttien, jonka jälkeen lähdettiin lyhyelle lomalla Italiaan. Tai pitkä viikonloppu se oli, mutta tuntui lomalta, kun käytiin ihan ulkomailla, heh. Italiassa kiivettiin yksi via ferrata (josta kuvatkin ovat), käytiin pyöräillen Arcossa, syötiin pizza ja gelatoa ja hengailtiin sattumalla paikalla olleiden suomalaisten kavereiden kanssa. Vaikka Trentinon suunnilla yöt olivatkin jo aika kylmiä, oli päivisin kuitenkin lähemmän 20 astetta lämmintä. Vähän kuin pieni kesän jatko siis.

Tämä oli eka kerta kun otettiin molemmat pyörät mukaan reissuun. Oli hyvä huomata, että ne oikeasti mahtuvat sängyn alle, kun etupyörät irroittaa. Ison auton kanssa pyörä helpottaa liikkumista, kun ei aina tarvitse löytää parkkipaikkaa ihan kävelymatkan päästä tai selvittää julkista liikennettä.

Nyt loppukuusta Zurichissakin puut ovat kellastuneet ja aurinkoisista päivistä huolimatta huomaa, että syksy tulee vauhdilla. Käytiin vielä toisenkin kerran fonduella ja juotiin myös ensimmäiset glühweinit. Vielä tarkeni istuskella terassilla talvitakki päällä. Loppukuu onkin vierähtänyt aikalailla töitä tehden ja rentoillen, ilman sen suurempia suunnitelmia.

Parin viikonlopun lepäily onkin tullut tarpeeseen, koska ollaan menossa ensi viikolla varjoliitokurssille Lauteriin. Hauskaa ja jännittävää. Kurssi kestää neljä päivää ja kelit ovat vähän arvaamattomat, joten saa nähdä päästäänkö oikeasti lentämään vai katselemaan sumua ja lumisadetta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *