Italia

Marraskuu Sisiliassa

Palataan vielä hetkeksi Italiaan ja Sisiliaan, vaikka nyt istutaankin jo Eindhovenissa hotellissa. Koko marraskuu vierähti siis Sisiliassa. Näin jälkikäteen voisi ehkä sanoa, että Sisilian marraskuu on vähän kuin Suomen kesä. Välillä on aurinkoista, välillä sataa, ja lämpötilat pysyvät päivisin kahdenkymmenen tienoilla. Sää on siis edelleen ihan mukava, ja koska marraskuussa ei enää ole sesongista tietoakaan, saa monissa paikoissa olla rauhassa ja pääsee halvemmalla. Esimerkiksi meidän asuntomme meren rannalla oli AirBnb:n kautta alle 500 euroa, parvekkeen merinäköaloja tulikin esiteltyä jo aiemmin. Oli hauskaa viettää koko kuukausi meren rannalla ja nähdä kuinka erilainen meri voi olla eri päivinä. Välillä se oli ihanan tyyni ja turkoosi, välillä musta ja välillä aallot olivat korkeita. Pari kertaa jopa vähän salamoi.

Muutenkin hintataso on sesongin ulkopuolella ehkä hieman alhaisempi. Ravintoloissa saattaa päästä sesongin ulkopuolella halvemmalla (jos ne ovat auki) eikä parkkeerauksesta tarvitse aina maksaa. Huono puoli on tosiaan se, että läheskään kaikki ravintolat ja paikat eivät ole marraskuussa enää auki, varsinkaan Letojannin kaltaisessa pikkukylässä.

Meillä oli myös hyvä tuuri, kun hyvää keliä oli koko kuukauden aikana ihan riittävästi. Erityisesti siis tällaiseen vähän pidempään oleskeluun marraskuu sopii oikein hyvin, vaikka ainahan kelit ovat vähän tuurista kiinni. Kysyttäessä vuokraemännältämme mikä on paras aika tulla Sisiliaan, suositteli hän touko-kesäkuun vaihdetta. Silloin kuulemma on mukavat ilmat, kukat kukkivat eikä sesonki ole vielä käynnissä. Mutta jos haluaa kaamosta pakoon, on Sisilia marraskuussakin ihan hyvä vaihtoehto, vaikka meitä ennen Sisiliaan lähtöä peloteltiinkin, että se on huonoin kuukausi matkustaa Sisiliaan.

Sisilian sanotaan olevan vastakohtien saari, mikä varmasti pitää aika hyvin paikkansa. Välimeren suurimmalla saarella on todella hienoja paikkoja ja jopa kuusi Unescon maailmanperintökohteita. Samaan aikaan erityisesti katujen varsilla ja rannoilla on aika paljon roskaa, ja kulkukissoja näkee lähes joka toisen roskiksen luona. Myös tiet ja osa taloista on aika huonossa kunnossa. Sisiliassa myös näkyvät eri kulttuurit ja aikakaudet, välillä voi tuntua kuin olisi Kreikassa, välillä Italiassa ja löytyy saarelta myös arabivaikutteita. Tutkittavaa olisi siis riittänyt pidemmäksikin aikaa.

Tuntui että se huono keli mitä oli, osui aika usein viikonloppuihin eikä meidän tullut sitten lähdettyä ihan kaikkiin paikkoihin mitä alkukuussa oli ollut suunnitteilla. Olisin esimerkiksi halunnut käydä Etnalla, mutta se jäi nyt näkemättä. Etnan toki näki monessakin kohtaa, mutta tulivuorelle ei tullut tällä kertaa kiivettyä. Siellä olisi kyllä ollut jo luntakin. Sisilia on iso saari ja meillä viikot kuluivat aikalailla töitä tehdessä. Mutta päästiin hyppäämään kivalle dropzonelle, nähtiin pari Unescon maailmanperintökohdetta, syötiin herkkuja Taorminassa ja nautittiin.

SkydiveSicilia Siracusa

Kaiken kaikkiaan haluaisin siis sanoa, että oli ihanaa viettää marraskuu meren rannalla ja nauttia auringosta. Nyt voikin sitten tulla nauttimaan joulusta ja pimeydestä Suomeen.

Sisilian vehreys ja turkoosi meri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *