Italia

Päivä Veronassa

Veronan katot

Viime viikolla bussimatkailtiin äitin kanssa Gardalta Veronaan. Kierrettiin kaupunkia päivä ja syötiin hyvin. Itse lähdin iltabussilla takaisin Laziseen tekemään töitä ja äiti jäi kiertelemään museoita ja nähtävyyksiä vielä pariksi päiväksi. Lyhyen kokemuksen perusteella sanoisin että Verona on kiva kaupunki lukuunottamatta paria turistirysää (jossa siis kyllä itsekin käytiin turisteina). Saan aina pienen ahdistuksen ihmispaljouksissa, jotka Veronassa olivat aika tarkasti nähtävyyksien ympärillä. Muualla olikin sitten onneksi aika rauhallista.

Aukio ja värikkäät talot

Verona on kaunis kaupunki. Paljon kapeita katuja ja kävellen on helppo liikkua paikasta toiseen. Museoita ja kirkkoja löytyy myös paljon eikä ravintolatarjonnassakaan ole valittamista. Vaikka olin Veronassa vain päivän, ehdittiin käydä kahvilla, piadinilla (kuva alla), gelatolla ja aperitivolla. Että melkoinen ruokareissu siis. Käytiin kyllä myös Duomossa, kaupungin keskellä olevassa amfiteatterissa Arenassa sekä kierrettiin muutenkin kaupunkia.

Ahh, piadini

Amfiteatteri Arena

Ja kun kerran Veronassa oltiin, niin tottakai piti nähdä myös Julian parveke. Romeon ja Julian traaginen rakkaustarina on fiktiota, mutta siitä huolimatta Verona on onnistunut brändäämään itsensä tarinan tapahtumapaikaksi ja kaupungista löytyy parvekkeen lisäksi Romeon talo, jonne ei pääse sisälle, sekä rakastavaisten hauta. Kävelimme Romeon talon ohi, mutta haudalle emme menneet.

Julian parveke sijaitsee pienellä sisäpihalla, joka oli siis aikalailla täynnä ihmisiä. Seinät olivat täyttä rakkausviestejä ja graffiteja ja aiheeseen liittyvää rihkamaa myytiin useammassakin kaupassa aukion lähettyvillä. Taloon pääsee myös sisälle, mutta lähinnä halusimme vain pois ihmisten keskeltä. Ei myöskään jonotettu koskettamaan Julian oikeaa rintaa, pitää toivoa että onnea rakkaudessa on siitä huolimatta myös jatkossa.

Rakkauskirjeitä seinällä

Julian parveke

Rakkauslukkoja ja purkkaa

Verona ei ole kauhean iso kaupunki ja sen ehtii hyvin kiertää päivässä tai parissa. Lähialueilla on myös paljon nähtävää, esimerkiksi Garda on tosiaan alle tunnin bussimatkan päässä, joten se sopii myös osaksi reissua, jos haluaa käydä Gardalla tai vaikka viinitiloilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *