Italia Kuulumisia

Marraskuu meren rannalla

Auringonnousu

Aurinko nousi tänään 6.29. Herätyskello soi varttia aiemmin ja vähän huonosti nukutun yön jälkeen noustiin ylös ja katseltiin parvekkeelta nousevaa aurinkoa ja aaltoja. Ja kyllähän se taas kannatti.

Löydettiin siis melko edullinen kämppä meren rannalta Sisiliasta ja päätettiin ajaa tänne etelän “lämpöön” marraskuuksi. Asunto sijaitsee Letojannissa, vajaan kymmenen kilometrin päässä Taorminasta ja on siis aivan meren rannassa. Merenkäynti kuuluu sisälle joka paikkaan ja parvekkeella voi istua ja tuijottaa aaltoja niin paljon kuin haluaa. Täällä me siis tehdään töitä tämä kuukausi ja toivottavasti kelien salliessa kierretään vähän myös Sisiliaa.

Marraskuu ei todellakaan ole mikään sesonkikuukausi Sisiliassa. Sadetta voi olla aika paljon, mutta auringonkin pitäisi kyllä välillä paistaa. Nyt lämpötilat ovat olleet päivisin kahdessakymmenessä eikä yölläkään tule kauhen kylmä. Kosteaa ja melko lämmintä siis. Ja merivedenkin pitäisi olla ihan uimalämmintä. Kelin pitäisi parantua tässä pian, joten ehkä sitten voitaisiin mennä johonkin rannallekin.

Tämä kämppä sijaitsee eräänlaisessa loma-asuntokompleksissa ja luulen että koko tässä talossa on ainoastaan yksi perhe, joka täällä asuu vakituisesti. Muissakin taloissa parvekkeiden ovet ovat tiukasti kiinni eikä illalla näy yhdessäkään ikkunassa valoja. Aika autiota siis on, jopa vähän aavemaista. Mutta samalla tosi rauhallista. Ja edullista, kun tämäkin asunto merinäköalalla maksoi kuukaudeksi alle 500 euroa.

Marraskuu Sisiliassa

Näkymä merelle parvekkeelta illalla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *