Italia

Viikko Milanossa ja ruokavinkkejä

Viime viikko vietettiin Milanossa Airbnb-kämpässä. Tehtiin töitä, käytiin pari kertaa juoksemassa ja otettiin rennosti. Käytiin myös muutamia kertoja keskustassa pyörimässä, ja ajattelinkin koota tähän joitakin juttuja mitä tehtiin. Duomo ja muut suosituimmat nähtävyydet jäivät taas seuraavaan kertaan, koska ihmisiä oli meidän makuun vähän liikaa ja jonot aika pitkät. Lähinnä siis syötiin ja käveltiin ympäriinsä.

Milanon kadut ja ratikka

Ainoa turistinähtävyys oli Parco Sempionessa sijaitseva Torre Branca, jossa käytiin keskiviikkona. Torniin pääsi hissillä ja 108 metrin korkeudesta näki hyvin koko kaupungin. Nousu maksoi 5 euroa, joten mistään kauhean kalliista lystistä ei ole kyse. Ylhäällä ei olla kovin kauaa, mutta maisemat ehti katsella ihan hyvin. Ja jonoa ei juurikaan ollut, päästiin melkein heti ylös kun mentiin paikalle.

Torre Branca ja Heta

Torre Branca

Näköalat Torre Brancasta

Muuten käveltiin ympäriinsä, hankittiin italialaiset liittymät ja käytiin pari kertaa ulkona syömässä. Tässä pari ravintolavinkkiä, jos joku on suuntamassa Milanoon lähiaikoina.

Marghe – Hyvää pizzaa ja viihtyisä ravintola. Ravintoloita on kaksi, joista me käytiin via Pliniolla olevassa, ihan vain koska sinne pääsi kätevämmin metrolla. Mentiin perjantaina about aukeamisaikaan ja jo silloin paikkaan oli jonoa, ja aika pian aukeamisen jälkeen koko ravintola oli täynnä. Itse söin munakoisopizzan ja Matti otti jonkun lihapizzan. Jälkkäriksi jaettiin tiramisu. Pizzat olivat pehmeitä, ja mun mielestä todella hyviä, vaikka Matti ilmeisesti tykkää enemmän rapeammasta pizzasta.

Marghe pizza via plinio

Marghe ravintola via Plinio

Pizzium – Ja toinen pizzapaikka jota voi suositella on Pizzium. Käytiin kesälomalla syömässä pizzat via Procaccinilla ja oli kyllä hyvää. Noitakin ravintoloita on muutama eri paikoissa.

Panzerotti Luini – Luin tästä paikasta jonkun paikallisen blogista ja mentiin syömään tällaiset panzerotit lounaaksi ennen torniin menoa. Hinta ei ollut paha ja tomaatti-mozzarella-panzerotti oli ainakin hyvää. Koostumukseltaan nämä muistuttivat ehkä vähän suomalaista lihapiirakkaa tai lörtsyä, ei mikään terveysherkku siis 😀

Panzerotti Luini

Ja tietysti, gelato – Ahh, gelato. Ei varmaan tarvitse enempää sanoa. Ollaan parit gelatot syöty ja ehkä vähän jo opittu mistä tunnistaa hyvän gelaterian. Pitää tietty googlata lähimmät ja valita sieltä parhaat arvostelut saaneet. Ja sitten vielä paikanpäällä kun katsoo ettei ole mitään kauheita jäätelövuoria ja kirkkaita värejä, niin aika hyvä yleensä tulee. Hyvä gelato tehdään aina samana päivänä eikä sitä säilötä pitkään ja yleensä parhaissa paikoissa jäätelö on kannellisissa astioissa ja listalta vaan valitaan maku. Ja kun jäätelö on luonnollisen väristä, niin yleensä raaka-aineetkin on aitoja.

Mansikka suklaa gelato

Tällaiset ruokakuulumiset siis tähän väliin! Ollaan nyt kotiuduttu Gardalle ja vietetään täällä kuukausi. Lauantaina ja sunnuntaina oltiin hyppäämässä Veronassa, ja viikonlopun seikkailuista on tulossa erillinen postaus loppuviikosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *