Paku

Reissupaku ja murtoyritys

Viime viikonloppu oli aika vauhdikas. Lauantaina lähdettiin ajamaan Milanosta kohti Veronaa ja hyppypaikkaa. Poikettiin kaupassa ja syömässä matkan varrella olleessa ostoskeskuksessa (Centro Commerciale Auchan Porte dell’adige), joka oli noin vartin päässä dropzonelta. Ja tottakai meidän autoon koitti joku päästä sisään siinä tunnin sisällä kun oltiin poissa.

Onni onnettomuudessa, sillä tämä varas oli joku amatööri eikä ollut päässyt sisään autoon, mutta rikkoi kuitenkin kaksi lukkoa. Eli harmitti kyllä jonkin verran, vaikka olisi harmittanut aika paljon enemmän jos vaikka läppärit tai hyppykamat olisi lähteneet. Nyt lukot on korjattu ja selvittiin koko hommasta noin 140 euron laskulla. Haluttiin että meillä on edelleen sama avain kaikkiin oviin ja että korjaus kävisi edes jotenkuten äkkiä, joten vietiin auto merkkikorjaamolle. Ei varmasti halvin, mutta kun kyseltiin paikallisilta hyppääjiltä neuvoja, niin oli varmasti tehokkain vaihtoehto (jonkun hyppääjän transporter oli ollut kaksi viikkoa korjaamolla, eikä sille ollut tehty siellä mitään).

Pakun rikkinäiset lukot

Osittain tässä oli kyse huonosta tuurista ja osittain omasta huolimattomuudesta. Parkkeerattiin auto vähän liian kauas sisäänkäynneiltä, kun olisi pitänyt viedä se keskelle ruuhkaisimpia alueita. Ja auto oli vielä väärin päin, eli sivuovet olivat poispäin kaupalta. Lisäksi oltiin laiskoja, eikä oltu laitettu verhoja kiinni ja piilotettu kaikkea tavaraa etupenkiltä pois. Ärsyttävää, kun yleensä ollaan oltu vähän huolellisempia. Mutta nyt ainakin opittiin siis kantapään kautta.

Tässä vähän vinkkejä murtojen estoon. Eli älä tee niin kuin me tehtiin, vaan:

  • Parkkeeraa mahdollisimman keskeiselle paikalle, jossa liikkuu jatkuvasti ihmisiä, ei parkkipaikan reunoille
  • Piilota kaikki tavara pois näkyvistä
  • Pakussa kaikki verhot kiinni, niin ettei sisälle nää, henkilöautossa tavarat piiloon takakonttiin tai muuten pois näkyvistä
  • Jos omistat rattilukon, kannattaa sitä käyttää

Käytiin myös rautakaupassa ostamassa pari munalukkoa ja viriteltiin sisäpuolelle lenkit, joilla ovet saa “tuplalukkoon”. Ei varmasti estä murtautumista autoon, mutta hidastaa sisäänpääsyä. Pakuihin saa myös ulkopuolelle tulevia lisälukkoja, pitää miettiä, jos joskus tulevaisuudessa asentaisi sellaisen. Ulkopuolella lukko on parempi, kun murtautuja näkee heti että autoon pääsemiseen tarvitaan vähän lisävaivaa ja saattaa suosiolla siirtyä jonkin helpomman kohteen kimppuun. En tiedä olisiko myös hyvä laittaa joku punainen ledi vilkuttelemaan kojelautaan, jos varashälyttimellä pelottelukin edes vähän auttaisi (meidän autossamme ei siis varashälytintä ole).

Lukko pakun sisäpuolella

Mutta nyt paku on siis taas kunnossa ja meillä oli kuitenkin kiva viikonloppu Veronan taivaalla! Keli oli aika täydellinen ja kone (Pilatus Porter) nousi nopeasti neljään kilometriin. Tässä siis loppuun pari hyppykuvaa viikonlopulta piristämään tätä muuten ehkä vähän negatiivista tekstiä.

Skydive Verona ja exit

Näköalat Veronaan taivaalta olivat hienot

Headdown ja vuoria

Verona ja hyppy auringonlaskussa

3 thoughts on “Reissupaku ja murtoyritys”

  1. Huh huh, noi on just niitä tilanteita mitä moni matkaaja pelkää. Hyviä vinkkejä tuli siihen, miten niitä voi estää! Suomessa tuo on onneksi vähän harvinaisempaa, mutta muualla maailmalla se voi olla ihan arkipäivää. Pääasia, että mitään kalliita tavaroita ei saatu vietyä, vaan jäi pelkäksi yritykseksi.

    1. Jep! Meillä oli tällä kertaa onneksi vähän tuuria matkassa ja nyt taas muistaa olla tarkkana. Kiva jos vinkeistä on jollekin hyötyä 🙂

  2. Hei,

    Olettepa onnekkaita, minulla on samalainen transportteri jota alan tässä rakentamaan kun ehdin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *