Yleistä

Kuukauden kymmenen: heinäkuu

Heinäkuussa alkoi kesälomareissu Suomeen ja Norjaan. Tämä kuva on menomatkalta Tanskasta.

Heinäkuun alku vierähti nopeasti Tampereella ja Jämillä, ja paria työhommaa lukuunottamatta en edes avannut konetta ennen tätä. Olen siis hieman myöhässä, mutta tässä tulee taas kuukauden alun ajatuksia. Viime maanantaina saavuimme illalla Tampereelle ja sieltä lähdimme perjantaina Cessna Boogeihin Jämille. Nyt olemme Keuruulla Matin vanhemmilla ja täältä matka jatkuu sitten Norjaan. Tässä kuussa vietetään siis vähän tällaista kiertolaiselämää ja reissataan.

Kuukauden ensimmäisen aamun ensimmäinen ajatus: 
Ensimmäisenä aamuna hieman väsytti huonosti nukutun yön jälkeen, kun herätyskello soi puoli kuudelta. Nukuimme uimarannan parkkipaikalla melko lähellä Tukholmaa ja ajelimme aamulla satamaan. Laiva Tampereelle lähti vähän ennen kahdeksaa ja koko päivä vierähtikin siis merellä.

Tämän kirjan aion lukea:
Otin Robert B. Cialdinin Influence – The Psychology of Persuasion -kirjan mukaan, eli varmaan sen luen tässä reissun aikana.

Työasia, jonka aion saada valmiiksi:
En mitään! Olen lomalla melkein koko kuukauden, mikä on aika ihanaa. Loppukuusta teen kyllä töitä, mutta isompia projekteja ei ole silloinkaan tiedossa.

Työasia, jonka tiedä roikkuvan puolivalmiina vielä tämän kuukauden jälkeenkin:
Vähän jäi asioita kesken ennen lomaa, vaikka aika hyvin sainkin juttuja tehtyä. Mutta en jaksa niistä nyt murehtia.

Lausahdus, josta saan juuri nyt energiaa arkeeni: 
Tämä on vähän vaikea kysymys, kun en varsinaisesti ole mikään voimalauseiden ystävä. Voi olla että keksin tähän tilalle jonkun toisen kysymyksen ensi kerralle. Tällä hetkellä saan energiaa kaikkien läheisten ja kaverien tapaamisesta ja lomailusta.

Ruoka, jota aion kokeilla:
Listallahan olivat tietysti suomalaiset mansikat ja uudet perunat. Ja ruisleipä. Ja kaikkia noita onkin tullut jo syötyä. Saa nähdä kokeilemmeko Norjassa jotain paikallista ruokaa.

Tässä kuussa tapahtuvista asioista eniten olen laittanut aikaa tämän suunnitteluun ja nyt se viimein toteutuu: 
Norjan roadtrip, joka on ollut mielessä jo useamman vuoden ajan. Keskiviikkona lähdetään ajelemaan kohti Lofootteja ja sieltä sitten pikkuhiljaa alaspäin. Kauhean tarkkaa suunnitelmaa ei ole, mutta luulen että meillä tulee olemaan kiva reissu. Toivotaan vain että ei sada ihan kokoaikaa.

Asia, joka tuntuu ristiriitaisimmalta:
Tulevaisuuden suunnittelu. Tavallaan ei haluaisi liikaa miettiä ja stressata, mutta samaan aikaan tulee väistämättä mietittyä, että mitä syksyllä tai ensi vuonna tapahtuu. Mutta asioilla on tapana järjestyä.

Yksi tavoite, joka on mahdollista saavuttaa:
En ota tähän lomalle mitään isompia tavotteita, mutta jalkojen kuntoon saaminen olisi kyllä hyvä juttu. Juoksun myötä onnistuin jumittamaan pohkeeni ja kipeyttämään toisen kantapääni ilmeisesti jonkin tulehduksen myötä. Kantapää alkaa olla jo aika hyvä ja olen koittanut venytellä noita pohkeita, joten tavoitteena olisi päästä taas juoksemaan vähän yli viikon tauon jälkeen.

Minkä asian haluaisin muistaa tästä kuukaudesta:
Tämän meidän kesälomareissun, mikä varmasti jääkin taas mieleen pitkäksi aikaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *