Yleistä

Kuukauden kymmenen: syyskuu

Auringonlasku Texelissä

Syyskuu ja joidenkin mielestä syksy on täällä. Alankomaissa ei kyllä ole vielä ollut syksystä tietoakaan, ja eilenkin oli vielä 30 astetta lämmintä. Elokuussa ei tullut tehtyä mitään erikoista Texelissä käyntiä lukuun ottamatta, sieltä on muuten tuo auringonlaskukin. Tässä kuussa onkin onneksi vähän muutakin suunniteltuna!

Kuukauden ensimmäisen aamun ensimmäinen ajatus: 
Heräilin aika monta kertaa yöllä, että en oikein tiedä mikä ensimmäinen ajatus oli. Varmaan mietin, että ei kyllä yhtään huvittaisi juosta pitkää lenkkiä, mutta niin vain 30 kilometrin lenkki tuli juostua. Nyt on jalat vähän väsyneet ja jatkuva nälkä.

Tämän kirjan aion lukea:
Jatkan varmaan Tulen ja jään laulu -sarjan lukemista ja koitan saada keskeneräisiä kirjoja luettua (esim. se Influence, josta joku kuukausi mainitsin, on edelleen kesken).

Työasia, jonka aion saada valmiiksi:
Edellisen kuukauden laskutuksesta on varmaan hyvä aloittaa. Sen lisäksi listalla on ainakin parin lehdistötiedotteen ja yhden artikkelin kirjoittaminen ja viimeistely.

Uusi asia, jonka aion oppia, kokeilla tai kokea:
Tässä oli aiemmin kysymyksenä “työasia, jonka tiedä roikkuvan puolivalmiina vielä tämän kuukauden jälkeenkin”, mutta koin sen jotenkin ahdistavana. Muutinkin tähän tilalle nyt tällaisen kysymyksen, jonka tarkoituksena on miettiä yksi uusi asia, jonka haluaa kokea tai oppia kuukauden aikana. Uusien asioiden kokeilu ja oppiminen piristävät ja mieluummin kerään kokemuksia kuin fyysisiä asioita.

Tässä kuussa aion aloittaa lyhyen ohjelmointi-verkkokurssin. Tarkoituksenani ei ole ryhtyä koodariksi, vaan lähinnä ymmärtää hieman paremmin mistä ohjelmoinnissa on kyse.

Asia, josta saan juuri nyt energiaa arkeeni: 
Tulevaisuuden suunnitelmat. Vaikka pitäisikin nauttia nykyhetkestä, niin suunnittelu ja haaveilu tuovat silti mukavasti energiaa. Ei ole vielä yhtään varmaa mihin me ensi vuonna päädymme, mutta ainakin tavoite on lähteä Hollannista johonkin vähän vuoristoisempaan paikkaan.

Ruoka, jota aion kokeilla:
Aion esitellä Matille kaikki (tai ainakin osan) Barcelonan lemppariravintolani ja -baarini. Eli tiedossa on varmaan ainakin tapaksia, meksikolaista ja hamppareita.

Tässä kuussa tapahtuvista asioista eniten olen laittanut aikaa tämän suunnitteluun ja nyt se viimein toteutuu: 
Mennään pitkäksi viikonlopuksi Barcelonaan, jossa olin itse 2014 vuoden syksyllä vaihdossa. Niin ihanaa päästä moikkaamaan kavereita ja näyttää Matille paikkoja. Barcelonan reissun lisäksi pikkuveljeni tulee tänne käymään loppukuusta ja mennään kaikki hyppäämään Teugessa oleviin boogeihin.

Asia, joka tuntuu ristiriitaisimmalta:
Varmaankin lentäminen, minulla on aina välillä ikävä Barcelonaa ja on todella kiva päästä käymään siellä. Mutta mennään lentämällä, mistä tulee hieman huono omatunto. Aion kuitenkin nauttia reissusta ja hyvittää lennon päästöt (vaikka se ei mikään todellinen ratkaisu olekaan, mutta tyhjää parempi).

Yksi tavoite, joka on mahdollista saavuttaa:
Ajattelin laittaa tämän kuun tavoitteeksi 30 kilometrin lenkin juoksemisen. Ja se tulikin heti näin kuukauden alkuun jo toteutettua. Nyt on hieman enemmän luottoa siihen, että lokakuussa jaksan juosta vielä yli kymmenen kilometriä pidemmän matkan.

Minkä asian haluaisin muistaa tästä kuukaudesta:
Barcelonan auringon, hyvän ruuan, seuran ja rennon fiiliksen. Ehkä myös juoksulenkit merinäköalalla.

Edelliset kuukaudet:
Kuukauden kymmenen: maaliskuu
Kuukauden kymmenen: huhtikuu
Kuukauden kymmenen: toukokuu
Kuukauden kymmenen: kesäkuu
Kuukauden kymmenen: heinäkuu
Kuukauden kymmenen: elokuu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *