Alankomaat

Retkiä lähelle ja vähän kauemmas

Palataan vielä vähän pääsiäiseen ja äitin vierailuun. Aiemmin kirjoitin reissuistamme Utrechtiin (samalla kerroin lyhyesti Amsterdamin vierailustamme) ja Keukenhofiin. Noiden lisäksi vietimme myös yhden viikonlopun Haagissa ja kävimme parissa lähellä olevassa kansallispuistossa. Tässä nyt vielä vähän kuvia noilta retkiltä.

Den Haag

Haagissa vietimme yhden yön. Kelit suosivat ja syötiin kaikki ruuat ulkona terassilla. Kierrettiin keskustaa, käytiin rannalla ja vierailtiin valokuvamuseossa. Ei varsinaisesti tehty mitään erikoista, mutta oli hauska nähdä millainen kaupunki Alankomaiden hallinnollinen keskus oikein on. Ja tulos oli, että siellä on paljon hienoja vanhoja taloja, iso ranta ja paljon käveltävää. Rannalla oli vielä vähän viileä tuuli ja vesi oli kylmää.

Haag, uutta, vanhaa ja vettä
Äitin kanssa Haagissa puistossa
Korkeita taloja Haagissa

Nationaal Park De Groote Peel

Ei haluttu jonottaa moottoriteiden ruuhkissa, joten mentiin tähän läheiseen kansallispuistoon kävelylle. Kyseessä on kosteikkoalue, jossa on paljon lintuja. Bongailtiin siellä sitten erilaisia vesilintuja ja muita siivekkäitä muiden (hieman ammattimaisempien) lintubongareiden seurassa. Puistossa ei todellakaan ollut ruuhkaa, mikä oli aika mukavaa vaihtelua. Mutta koska Alankomaissa ollaan, niin ei siellä mitään metsääkään oikein ollut, vaan lähinnä vettä, heinikkoa ja pusikkoa.

De Groote Peel kansallispuistossa oli paljon niin vesilintuja kuin muitakin lintuja
Groote Peel kansallispuiston "pitkospuut"
Hollannin kansallispuistoissa ei ole paljoakaan korkeita puita
De Groote Peel kansallispuistossa oli vesialuieita, heinikoita ja pusikkoa,

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Hollannin aavikko. Täällä oli perheitä piknikillä ja reittejä niin kävelijöille, pyöräilijöille kuin hevosillekin. Kyseessä on siis isot dyynit, joissa on todella hienoa hiekkaa ja auringon porottaessa myös aika kuuma. Käveltiin hiekalla paljain jaloin yli tunnin ajan, eli aika isosta alueesta on kyse. Ja seuraavana päivänä tuntui kyllä vähän pohkeissa.

Loonse en Drunense Duinen dyyneillä retkellä
Hiekkaa, hiekkaa. Alankomaiden aavikko on noin puolen tunnin matkan päässä Eindhovenista.

Nyt ollaankin kohta lähdössä retkelle Amsterdamiin, minne kaverini poikaystävineen saapui eilen. On muuten kevään ensimmäinen pakuyökin tiedossa. Kivaa viikonloppua!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *