Kuulumisia Sveitsi

Muutosten viikko

Maisemia Klewenalp-reitiltä

Täällä istun huoneistohotellimme pöydän ääressä, katselen ulkona liikkuvia pilviä ja koitan sisäistää kaikkea, mitä on viimeisen vähän yli viikon aikana tapahtunut. Tänään on maanantai, meidän viides päivämme Zürichissä ja Matin ensimmäinen työpäivä. Viimeisten kymmenen päivän sisällä sisällä olimme Suomessa, menimme naimisiin, luovutimme asuntomme avaimet Alankomaissa ja muutimme Sveitsiin. Eli vähän erikoisempi viikko siis takana.

Tammikuun lopussa teimme tosiaan nopean reissun Suomeen ja menimme naimisiin. Vihkiminen tapahtui maistraatissa ja juhlakin oli hyvin pieni tilaisuus ravintolassa perheen kanssa. Saatan jakaa oman kokemukseni tällaisista pienistä pikahäistä tänne blogiinkin, kunhan saamme ensin valokuvat kuvaajalta.

Viikonlopun juhlintojen jälkeen palasimme maanantaina illalla Hollantiin. Pakkasimme loput tavarat autoon, siivosimme kämpän ja avainten luovutuksen jälkeen lähdimme keskiviikkona ajamaan kohti Sveitsiä. Matti oli onneksi hyvin perillä paperiasioista, joten pääsimme tullista melko näppärästi läpi ja ajoimme suoraan tänne hotellille, josta meillä on pieni vähän yli 20 neliön huoneisto varattu ensimmäiseksi kuukaudeksi.

Sveitsi ei kuulu EU:hun, mikä tekee muuttamiseen oman pienen lisäjännityksensä. Auton ja tavaroiden tullauksen lisäksi saimme kuitenkin heti ensimmäisten päivien aikana rekisteröidyttyä kaupuginosan toimistolla ja hankittua paikalliset puhelinliittymät. Muutamassa näytössäkin olemme jo käyneet ja lisää on sovittuna, joten toivotaan että myös asunto löytyy melko pian. Paperisotaa on vielä vähän jäljellä, kun asunnon lisäksi pitää hoitaa ainakin vakuutukset, pankkitilit, veroasiat ja auton rekisteröinti (mikä onkin sitten taas mielenkiintoinen projekti). Mutta eiköhän tässä taas pikkuhiljaa kaikki selviä.

Vuori Sveitsissä, Klewenalp
Klewenalp, maisemat järvelle ja vuorille

Kuvat ovat Klewenalpenista, missä kävimme eilen kävelemässä muutaman tunnin aurinkoisissa vuoristomaisemissa (vaikkakin laskettelukeskuksen ympäristössä). En oikein vieläkään voi uskoa, että asumme nyt niin lähellä vuoria ja muita hienoja paikkoja. Tuntuu, että nähtävää ja tekemistä olisi ihan hurjan paljon, mutta pitää koittaa taas saada arki rullaamaan ja asiat kuntoon ennen isompia reissuja.

1 thought on “Muutosten viikko”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *