Kuulumisia

Hei me muutetaan (taas)

Nyt kun kaikki sopimukset on allekirjoitettu, niin voin vihdoin kertoa meidän seuraavista suunnitelmistamme täälläkin! Edessä on siis muutto Sveitsiin. SVEITSIIN! Vaikka hoidettavia ja selvitettäviä asioita onkin taas aikamoinen määrä, ollaan silti kumpikin todella innoissamme tästä tulevasta maisemien vaihdoksesta.

Työnhaku Sveitsistä oli aikamoinen urakka, johon meni yhteensä noin kolme kuukautta. Matti opiskeli, teki yli kymmenen puhelin- ja skypehaastattelua, kävi kaksi kertaa Zürichissa ja teki yhden melko pitkän demoprojektin. Matkan varrelle osui vaikka minkälaisia vastoinkäymisiä ja jossain kohtaa oli luovuttaminen jo aika lähellä. Mutta sitten yhdestä paikasta tärppäsi. Jo ennen joulua Matti sai suullisen tarjouksen ja nyt vihdoin on siis myös työsopimus allekirjoitettu. Ei helppo prosessi, mutta todellakin sen arvoista!

Nyt odottelemme muuttofirman yhteydenottoa ja olemme jo alkaneet järjestellä asioita täällä Alankomaiden päässä. Uuteen maahan muuttaminen on aina melkoinen projekti ja tuntuu, että juuri kun on täällä saanut asiat järjestykseen, niin pitääkin taas alkaa selviytyä uudessa byrokratiaviidakossa. Mutta sellaista se välillä on!

On ollut kiva asua Alankomaissa ja olemme saaneet paljon erilaisia kokemuksia. Mutta jos ihan totta puhutaan, niin on aika kiva päästä täältä myös pois. Kun vuosi ja neljä kuukautta sitten lähdimme Suomesta Italiaan, oli meillä tavoitteena päästä asumaan lähelle vuoria. Eikä tuo haave ole kadonnut mihinkään, päinvastoin. Alankomaissa on paljon hyviä asioita ja koettavia asioita, mutta vuoria tai yleensäkään mitään maan muotoja ei täältä löydy. Olen kiitollinen tästä vuodesta ja kaikista kokemuksista täällä, mutta samaan aikaan olen erittäin innoissani Sveitsistä!

Kuvat ovat viime toukokuun Sveitsin reissulta. Toivotaan, että saan pian uusia vuoristokuvia tänne julkaistavaksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *