Kuulumisia

Lumisen viikon kuulumisia

Viime viikonloppuna puut notkuivat lumesta ja Zurichissa oli “flockdown”, kun julkinen liikenne lakkasi kinosten takia kulkemasta. Metsässä lunta oli lähes puoli metriä ja kaatuneita puita ja katkenneita oksia oli siellä täällä. Eikä ihme, kun ilmeisesti Sveitsissä on näin paljon lunta noin kerran 20 vuodessa.

Täytin viikko sitten perjantaina 28. Pidin kokonaan vapaan viikonlopun, virkkasin, joogasin ja leivoin brownieita. Lumen ja koronan takia ei oikein voinut tehdä mitään erikoisempaa, mutta ihan hyvä näinkin. Otin tämän vuoden tavoitteeksi pitää viikonloput vapaana ja koitan panostaa palautumiseen enemmän kuin viime syksynä. Ja nyt parina viikonloppuna olenkin onnistunut pitämään sähköpostit piilossa.

Saatiin myös vihdoin hoidettua ajokorttien vaihto sveitsiläisiin ja uudet kortit tulivatkin aika nopeasti postilla (kertoo jotain sveitsiläisten luotosta postiin). Ulkomaalaisella ajokortilla saa ajaa vuoden ja sen jälkeen kortti pitää vaihtaa paikalliseen. Vaihto oli onneksi aika helppo, piti vain käydä nopeassa (ja yllättävän halvassa) näkötarkastuksessa ja kiikuttaa yksi lomake paikalliseen Trafiin. Sen jälkeen uusi kortti tuli muutamassa päivässä. Suomalaiset kortit saadaan toivottavasti takaisin Suomeen palatessa.

En ole ollut yli vuoteen kipeänä, mutta alkuviikosta olin aika väsynyt ja tulin vähän kipeäksi. Se meni kuitenkin nopeasti ohi ja koronatestikin oli onneksi negatiivinen. Pääsin testiin samana päivänä kun soitin lääkäriin, ja tuloksetkin olivat tulleet jo samana iltana (mitä en kyllä huomannut, kun menin joka ilta nukkumaan ennen ysiä).

Koronatilanne ei ole vieläkään kauheasti parantunut. Sveitsissä on uuden viirusmuunnoksen takia esimerkiksi kaikki muut paitsi päivittäistavarakaupat kiinni ja tätä sulkua jatkuu kai ainakin helmikuun loppuun. Alkaa jo vähän puuduttaa, mutta toivottavasti rokotukset alkavat pian helpottaa tilannetta. Toiveissa on, että kesällä jo saisimme tänne vieraita Suomesta. Mutta saa nähdä.

Nyt lumet ovat sulaneet teiltä ja ensi viikko on jo tämän kuukauden viimeinen. Tammikuu on mennyt hurjan nopeasti ja tuntuu että kevät saisi jo tulla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *