Paku

levelmyvan.com helpottaa pakun parkkeerausta

Lähes täydellinen parkkeeraus. Aurinko vain ei ole oven puolella

Matilla on aina kesken kaikenlaisia projekteja, välillä hyödyllisempiä ja välillä vähän vähemmän. Tällä kertaa yhden projektin tuloksena oli nettisivu, jonka avulla on nyt pari kuukautta parkkeerattu paku suoraan. Idea tähän saattoi syntyä yhtenä yönä, kun nukuttiin päät lievästi alaspäin. Mutta annetaan Matin kertoa.

Nukutko usein pää alaspäin? Tuntuuko silloin siltä, kuin olisit veden alla ja nukkumisesta ei tule oikein mitään? Parkkeerasiko kumppani pakunne lievään mäkeen ja nyt hän joutuu pyörittelemään sitä parempaan asentoon yön pimeydessä? Ei hätää! Ota ensi kerralla parkkeerauksessa apuun levelmyvan.com-sovellus, joka näyttää auton tarkan kallistuksen ja kuinka paljon mitäkin rengasta tulisi nostaa, jotta auto olisi suorassa! Ja samalla voit jopa tarkastaa, mistä suunnasta aurinko päivällä paistaa.

Mainospuheet sikseen, mutta tuli tässä matkalla näperreltyä tuollainen ilmainen ja mainokseton sovellus, joka näyttää mihin suuntaan auto on vinossa. Erona muihin vastaaviin sovelluksiin on lähinnä se, että tämä on nettisivu (eli ei tarvitse asentaa, mutta toimii myös offline) ja että sovelluksen kalibrointi on helppo tehdä matkallakin.

Ja siis mikä kalibrointi? Joistakin sovelluksista puuttuu kokonaan kalibrointi, jolla kännykkätelineessä olevan puhelimen ja auton lattian välinen kulma on määritetty. Tällöin sovellus kertoo vain puhelimen kallistuksen, eikä sitä miten esimerkiksi auton takana oleva sänky on kallistunut. Joissain äpeissä kalibrointi taas olettaa, että kalibrointia tehtäessä auto on parkkeerattu täysin tasaiselle, eikä sellaisia paikkoja välttämättä helposti löydy. levelmyvan.com-sovelluksessa kalibrointi voidaan tehdä vaikka auto olisi mäessä. Kalibroinnin ainoa haaste on, että auto pitää pyöräyttää 180 astetta ympäri kalibrointia tehtäessä. Tämä täytyy kuitenkin tehdä vain kerran ja onnistuu helposti esimerkiksi isolla parkkipaikalla (auto ruutuun, kalibrointi käyntiin, auto ympäri ja kalibrointi pois päältä).

Olemme nyt koeajaneet tätä sovellusta muutaman kuukauden ja siitä tuntuu olevan hyötyä. Joskus autoa parkkeeratessa on vaikea tuntea pieniä maaston vinoumia, jolloin kännykästä seuraamalla voi välttää nukutaan-pää-alaspäin -tilanteet ja ymmärtää, mikä rengas on alempana kuin muut.

Toivottavasti tästä on muillekin matkalaisille iloa! Kirjoittelin hieman teknisemmän esittelyn englanniksi oman blogini puolelle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *