Paku

Reissupakun rakentaminen: Auton varustelu ja sisustus

Noniin, tässä tulee vähän lisää pakuasiaa! Nyt vuorossa varustelu ja sisustus, eli mitä sieltä auton sisältä siis oikein löytyykään?

Heta ja pakun sisustus

Sänky

Tärkein ensin. Koska autossa on tarkoitus nukkua, on sänky aika oleellinen juttu. Varsinkin jos haluaa mukaan myös tavaraa, eivätkä pelkät patjat lattialla tule kysymykseen. Ostettiin Torista vanha levitettävä puusohva, jota muokattiin sahaamalla selkänoja pois ja korottamalla jalkoja. Haluttiin että sängyn alle mahtuu kamakassit, joiden korkeus on noin 40 senttiä. Koitettiin optimoida tila niin, että alle mahtuu mahdollisimman paljon tavaraa, mutta että sängyllä mahtuu kuitenkin istumaan. Onnistuttiin tässä tavoitteessa aika hyvin, vaikka Matti ei ihan suorassa taidakaan mahtua istumaan. Sänky on myös vain 190cm pitkä, jolloin saatiin keittiölle enemmän tilaa. Jotain hyötyä siitäkin, ettei kumpikaan olla superpitkiä, heh.

Sänky ennen muutoksia

Reissupakun sisustus ja sänky

Kuten näkyy, kaikki kalusteet on kiinnitetty kuormaliinoilla autosta löytyviin kiinnistyslenkkeihin ja tarpeen mukaan irrotettavissa ilman työkaluja. Näin pakua voi käyttää myös tavaran kuljettamiseen suhteellisen pienellä vaivalla.

Säilytystilat

Sängyn alla on säilytystilaa hyppykamojen lisäksi myös kaikille muille tavaroille ja vaihtovaatteille. Kaikki vaatteet ovat tuollaisissa muovilaatikoissa, joiden koko koitettiin optimoida mahdollisimman hyvin niin, ettei alle jää turhia koloja. Etupenkkien alla ja takana on myös vähän tilaa, johon on tungettu hyttysverhot, aurinkosuoja, pressu ja auton huoltoon liittyviä juttuja (jäähdytysneste, tuulilasinpesuneste jne.).

Reissupakun säilytyslaatikot ja järjestys

Sängynalusen lisäksi takaa löytyy vähän säilytystilaa keittiötarvikkeille ja ruuille ja seiniltä verkkopusseja pienille tavaroille ja esimerkiksi puhelimille. Ylempänä olevassa kuvassa näkyvät verkkopussit ovat aika käteviä ja tilattiinkin niitä muutama lisää. Lisättiin myös ensimmäisen reissun jälkeen isompi verkko toiselle seinälle, kun todettiin että meillä ei ole mitään säilytyspaikkaa käytetyille vaatteille, jotka eivät kuitenkaan ole vielä menossa pesuun.

Ilmanvaihto

Myös ilmanvaihto on tärkeä juttu, koska kukaan ei varmaankaan halua nukkua huonossa ilmassa. Ilmanvaihto auttaa myös kosteuden poistamiseen, mikä on ruostumisen kannalta tärkeää. Niin kuin edellisessä postauksessa kerroin, meillä ilmanvaihdon hoitaa katossa oleva räppänä, jossa on tietokoneen tuuletin avustamassa ilman poistumista. Tämän lisäksi avataan aina ikkunoita ja kuumalla kelillä myös takaluukkua. Takaluukkuun meillä on tuollainen pieni metallinen härpäke, jonka avulla oven saa lukkoon niin, että se on kuitenkin raollaan.

Tuuletin pakun sisällä

Metallihärpäke joka pitää ovea raollaan
Jääkaappi

Meillä on Dometicin Coolfreeze CDF26 jääkaappi, joka valittiin koon, hiljaisuuden, tehokkuuden ja sähkön kulutuksen perusteella. Jääkaappi on sängyn vieressä, eikä varsinaisessa keittiössä. Tämä todettiin paremmaksi paikaksi, koska kaappi painaa jonkun verran ja sopi mittojen puolesta tuohon paljon paremmin. Jääkaappi on liinalla köytettynä väliseinään, eli se ei pääse liikkumaan mutta on kuitenkin helppo irrottaa (kuten kaikki kalusteet autossa).

Dometic jääkaappi

Keittiö

Keittiö on auton takaosassa. Käytännössä kyse on siis tuollaisesta tv-tasosta/hyllystä, johon laitettiin mustekaloja pitämään tavarat paikoillaan. Keittiöstä löytyy KingCamp kaasukeitin (honkkarista), 20 litran vesitonkka ja pesuvati sekä säilytyslaatikoita. Laatikoissa meillä on kaikki ruuat ja astiat.

Ikeasta löytynyt kokoontaitettava pöytä sekä Motonetin retkituolit ovat säilytyksessä takaosan oikeassa reunassa.

Pakun keittiö

Vesitonkka ja vati

Valot

Pakun sisätiloissa kiertää ledinauha, joka valaisee hyvin koko sisätilan. Tilattiin ledit ebaysta, jossa ne olivat aika paljon halvempia kuin Suomessa. Laitettiin valoihin myös himmennin, joka on itseasiassa aika hyvä, vaikka siitä hieman nauruja saatiinkin. Valot ovat niin kirkkaat, että pimeällä niitä tulee käytettyä lähinnä himmeimmällä asetuksella.

Reissupakun valaistus

Verhot

Ompelin autoon verhot pimentävästä kankaasta ja tummansinisestä kankaasta. Sivu- ja takaikkunassa olevat verhot kiinnittyvät magneeteilla karmeihin ja väliverho roikkuu vaijerilla. Verhot on helppo laittaa paikalleen ja ottaa pois ajon ajaksi. Pimentävät verhot lisäävät aika paljon nukkumismukavuutta ja lisäävät yksityisyyttä autossa pimeän aikaan. Välillä laitamme verhot kiinni myös parkkeerauksen ajaksi, jotta takatilaan ei nää sisälle. Vähän tulee valoa reunoista, mutta aika hyvin nuo verhot ovat toimineet.

Pimennysverhojen lisäksi meiltä löytyy Ikean verhoista tehdyt hyttysverkot, jotka laitetaan lisäksi takaoveen ja etuikkunoihin, jos tuntuu että ötököitä on liikkeellä.

Väliverho ohjaamon ja nukkumatilan välissä

Takaikkunan verho

Sellainen sisustus! Mikäli tulee mieleen jotain parannusehdotuksia, ideoita tai kysymyksiä, ota yhteyttä tai laita kommenttia tähän alle 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *