Yleistä

Asunnon odotusta ja kummitustaloja

Aurinkoinen Eindhoven

Täällä ollaan Eindhovenissa. Ollaan nyt melkein kaksi viikkoa asuttu Airbnb-kämpissä, ensin Belgian puolella isossa omakotitalossa (koska Matti teki niin hyvän ja halvan löydön sieltä) ja nyt melko lähellä Matin työpaikkaa Eindhovenissa. Ja avaimet meidän tulevaan kämppään saadaan vihdoin huomenna! Kivaa päästä pitkästä aikaa johonkin, missä ollaan kauemmin kuin kuukausi. Voi jopa purkaa tavaroita kaappeihin ja pääsee pesemään pyykkiä. Ah, mitä luksusta.

Belgiassa oltiin tosiaan viime viikko melko epäilyttävässä Airbnb-talossa. Jos kokonaisen omakotitalon saa alle 20 eurolla päivä, niin siinä luultavasti on jotain vikaa. Mutta tulipahan kokeiltua. Tuolla kämpässä oli esimerkiksi täytettyjä eläimiä, vähän paha haju ja melko aavemainen tunnelma. Luultavasti kyseessä oli siis vähän homeinen talo ja meidän veikkausten mukaan kuolinpesä. Selkeästi talossa oli edelleen paikoillaan vanhahkojen asukkaiden tavaroita, vaatteita ja valokuvia. Ja takanreunusta koristi tuollainen kaunis höyhenistä ja hylsyistä tehty kranssi, josta on kuva alempana.

Yhtenä aamuna alakerrassa olevan vessan katosta tippui vettä lattialle, kun ilmeisesti joku putki vuotaa. Ilmoitettuamme asiasta kukaan ei edes tullut katsomaan tätä ongelmaa, vaan ilmeisesti se oli jo tiedossa. Ja sitten vielä viimeisenä yönä myös lämmitys lakkasi toimimasta, kun öljy tai joku muu polttoaine oli loppunut. Että semmoista, aina ei ehkä kannata ottaa halvinta vaihtoehtoa.

Kaunis koriste-esine

Belgian kämppä

Kranssi höyhenistä ja hylsyistä

No nyt ollaan tosiaan viimeistä iltaa siistissä ja pienessä kämpässä Eindhovenissa, Matilla on jo toinen työviikko menossa ja huomenna päästään synttäreiden kunniaksi muuttamaan. Keskiviikoksi meille on varattu aika tänne rekisteröitymistä varten. Myös vakuutuksia pitäisi selvitellä ja jotain asioita hoitaa. Niin ja hankkia huonekaluja, joita kyllä koitetaan löytää mahdollisimman paljon käytettynä. Kaikki hyvin Hollannissa siis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *