Kuulumisia

Melkein ilman nettiä

Vuoden ensimmäiset tulppaanit

Terveisiä meidän uudesta kämpästä, jossa ei vieläkään ole nettiä. Osittain sen takia en ole tännekään jaksanut mitään kirjoitella, saatika ladata kuvia, kun olen käyttänyt puhelimen nettiä lähinnä töiden tekemiseen. Ja sen jälkeen kun puhelimen nettipaketti viime viikolla loppui, olen käyttänyt alakerran ravintolan wifiä, joka juuri ja juuri ylettyy tänne meille. Kävin siellä kyllä kerran lounaallakin, että ihan täysin en ole pummina heidän verkossaan, vaan melkein. Parhaiten netti toimii tässä olohuoneen lattialla, jotenkuten välillä työpöydällä ja muualla kämpässä ei juuri ollenkaan. Mutta jotain hyötyä on siis siitäkin, että asuu suoraan kahvilan yläpuolella, onpahan edes jotkut yhteydet! Onneksi vihdoin nyt lauantaina jonkun pitäisi tulla asentamaan meille netti (koska eikai se nyt voi niin helppoa olla että vain kytkettäisiin etänä päälle). Sitten pitäisi kuvien latautua nopeasti ja töiden tekemisen helpottua, ja voi jopa katsoa vaikka netflixiä!

On ollut hauska huomata, kuinka muutaman kuukauden tauon jälkeen on mukavaa tehdä ruokaa omilla välineillä ja omassa keittiössä. Ruokaa on voinut ostaa huoletta ja pyykkiä pestä juuri silloin kun haluaa. Ja voin kertoa, että kun ei kuukauteen oltu pesty pyykkiä kuin käsin lavuaarissa, niin oli aika ihanaa päästä pesemään ne kaikki kymmenen koneellista sen jälkeen kun saatiin pesukone raahattua tänne. Ja pesukoneista puheenollen, astianpesukonettakin arvostaa taas ihan eri tavalla, kun on muutaman kuukauden pessyt astioita käsin.

Tässä kuussa ollaan kierrelty kierrätyskeskuksia, haettu huonekaluja eri puolilta kaupunkia ja käyty pari kertaa Ikeassa. Nyt meillä on täällä jo sänky ja sohva, ja muutenkin elämä sujuu ihan mukavasti! Vielä olisi tarkoitus hommata joku kirjahylly ja matto, sitten voisinkin ottaa tänne vähän kuvia ja esitellä meidän kämppää! Niin ja ostin myös viikonloppuna vuoden ensimmäiset kuvassakin näkyvät tulppaanit, Hollannissa kun kuitenkin ollaan. Eivätkä olleet kalliita. Tulppaanit ovat ihania kukkia, edullisia ja nättejä niin nupullaan, auenneina, kuin vähän ylipitkiksi venähtäneinäkin. Muutamalla eurolla saa iloa moneksi päiväksi, jopa viikoksi.

Ja niin, myös paperiasiat alkavat hoitua pikkuhiljaa. Saatiin rekisteröitymiset hoidettua, Matti sai pankkitilin avattua, netti on tulossa ja museokortitkin on tilattu. Vakuutuksia on koitettu ottaa, mutta ei olla vielä saatu niihin mitään vastausta. Ehkä nekin tässä lähiaikoina vielä saadaan. Täällä Alankomaissa pitää perinteisten koti- ja vastuuvakuutusten lisäksi jokaisella olla sairausvakuutus, joka maksaa yli satasen kuussa. Pienituloiset voivat hakea valtion tukea vakuutukseen, mutta muiden on maksettava se itse. Ja sitten kun on vakuutus, niin pitää ilmoittautua jollekin vakuutusyhtiön yhteistyölääkärille. Ei siis voi mihin tahansa lääkäriin mennä, vaan jokaisella on omalääkäri. Osa lääkäreistä ei edes ota uusia potilaita, mutta täällä meillä päin ilmeisesti pitäisi olla vielä tilaa. Niin ja jotta ei olisi liian halpaa, niin tottakai tuossa vakuutuksessa on kevyt 400e vuosittainen omavastuu.

Sellaisia kuulumisia tällä kertaa täältä Eindhovenista! Täällä on satanut aika paljon vettä, välillä paistanut aurinko ja muutamana päivänä oli ihan pakkasta ja lunta maassa. Ei siis tietoakaan Suomen kauniista talvisäästä, mutta eiköhän se tästä ala jossain kohtaa lämpiämään. Sitten voisi kiinnostaa reissaaminenkin taas enemmän. Tällä hetkellä kiinnostaa syöminen ja nukkuminen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *