Kuulumisia

Kesäloman ensimmäiset päivät

Kesäloman ensimmäiset päivät vuorilla

Vihdoin se on täällä, kesäloma! Laitoin sähköpostiin kolmeksi viikoksi automaattivastaajan ja tiistaina lähtee sitten lento Suomeen. Tullaan melkein kuukaudeksi lomailemaan ja tekemään etätöitä. On kyllä niin kivaa tulla pidemmäksi aikaa! Ehtii hyvin nähdä kavereita ja sukulaisia ilman, että pitää kiitää paikasta toiseen minuuttiaikataululla.

Startattiin kuitenkin loma lähtemällä vuorille. Tarkoitus oli mennä vähän eri paikkaan, mutta koska alkuperäisen suunnitelman leirintäalue oli täynnä, niin päätettiin mennä yöksi Steinseelle Sustenpassin lähelle ilman sen suurempia suunnitelmia. Haluttiin vain olla lähellä vuoria, koska koko viikonlopun parhaat kelit oli ennustettu lauantaille aamupäivälle. Yövyttiin siis Steinseella olevalla parkkipaikalla ja kiivettiin lauantaina yksi läheltä sattumalta löytynyt via ferrata. Oli hauskaa.

Vuori Sveitsissä
Reissupaku Sveitsissä

Ja mikäs sen parempi tapa aloittaa kesäloma, kuin mennä jäätikkömaisemiin. Korkein kohta jossa käytiin oli 2800 metriä, joten lunta oli vielä aika paljon myös polulla. Via ferrata oli onneksi pääasiassa sula ja kuiva, mutta alaspäin tultiin osa matkasta pyllymäkeä. Korkeudesta ja lumesta huolimatta päivällä oli aika lämmin ja oltiin tietysti unohdettu aurinkorasva, kun aamulla oli viileää. Päivän saldo oli siis 700 metriä nousua, 15500 askelta ja pari punoittavaa nenää.

Alunperin ajatuksena oli olla pakuilemassa vähän pidempään, mutta huonojen keliennusteiden ja pienien teknisten ongelmien takia päätettiinkin tulla jo lauantaina kotiin. Nyt ajateltiin ottaa vain rennosti ja pakkailla.

Via Ferrata Tierbergli
Vuoristonäkymiä Sveitsissä
Jäätikkö Sveitsissä
Jäätikkö Sveitsissä
Lumikävely Heinäkuussa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *