Sveitsi

Lomalta tuntuva viikonloppu

Kävelemässä vuorilla lähellä Lauterbrunnenia

Oltiin viikonloppuna taas vaihteeksi Lauterbrunnenissa. Oli lämmintä, aurinkoista ja hyvä fiilis koko viikonlopun. Päätettiin jo viikolla, että ei jaksa istua sunnuntai-iltana ruuhkassa (ja sitä harrastettiin tarpeeksi jo perjantaina menomatkalla), joten oltiin Lauterissa maanantaiaamuun asti. Herättiin vaan aamulla aikaisin ja ajeltiin Zurichiin noin tunti nopeammin kuin perjantaina tultiin. Ja vitsit, tuollainen yksi extrailta sai koko viikonlopun tuntumaan paljon pidemmältä ja rennommalta. Melkein kuin lomalta.

Ei edes tehty mitään kauhean kummallista. Matti hyppäsi muutaman hypyn, käytiin kävelemässä ja itse kävin myös uimassa ulkoaltaassa. Askeliakin kertyi viikonlopun aikana noin 47000, eli ihan aktiivinen viikonloppu, vaikka ehdittiin myös rentoilla. Hengailtiin autolla ja testattiin, kuinka hyvin se toimii asumiseen. Hyvin toimi.

Nämä kuvat ovat sunnuntailta, kun ajattelin lähteä yksinäni käymään kävelemässä Stechelbergin päässä laaksoa. Matti innostui kuitenkin lähtemään mukaan ja käveltiin vähän yli kahden tunnin lenkki Gimmelwaldista takaisin leirintäalueelle. Reitin varrelle mahtui vuoria, vettä ja lehmiä, hyvin sveitsiläiset maisemat siis.

Ollaan käyty Lauterissa jo monesti (ehkä 7 kertaa?) ja edelleen olen joka kerta fiiliksissä siitä, kuinka kaunista tuolla on. Ja vielä on useampi ainakin pidempi ja korkeammalla oleva vaellus ja via ferrata, jotka voisi jossain kohtaa tehdä, joten luultavasti meidät löytää taas pian näistä maisemista. Mutta ensi viikonloppuna koitetaan retkeillä johonkin ihan uuteen paikkaan, jos ei kauheasti sada ja ukkosta.

Lauterbrunnenin laakso Stechelbergistä päin
Lehmiä vuorilla Sveitsissä
Joki vuorilla Sveitsissä
Vaellusmaisemat Lauterbrunneniin päin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *