Paku

Vuosi pakuprojektia takana

Pakun remontointi asuntoautoksi

Vuosi sitten ostettiin tyhjä pakettiauto ja aloitettiin innoissamme remppaamaan siitä reissupakua. Tässä projektissa onkin sitten kestänyt kauemmin kuin ehkä aluksi ajateltiin ja budjettikin on vähän paukkunut, mutta nyt aletaan olla aika hyvällä mallilla. Ei paku vieläkään valmis ole, mutta kaikki isommat funktionaaliset asiat ovat kunnossa ja muutenkin meidän visio alkaa ehkä näkyä myös lopputuloksessa. Ja voi vitsit, ollaan tietysti jäävejä kun ollaan kaikki tehty itse, mutta kyllähän siitä aika kiva tulee!

Vielä tosiaan puuttuu ainakin keittiön laatat (jotka on jo ostettu, mutta ei asennettu), vähän sähköjuttuja ja toisen puolen yläosan viimeistely. Ja varmaan jotakin muutakin. Mutta ollaan nyt käyty jo vähän reissaamassa ja viime syksyyn verrattuna juokseva vesi, kaasu ja kaapit parantavat reissumukavuutta aika paljon. Teen kunnon esittelyn sitten, kun saadaan koko remppa maaliin tai ainakin sinnepäin, mutta tässä nyt tällainen päivitys pakun nykytilanteesta.

Reissupakun sisätila
Reissupakun sisätilat

Keittiö on tosiaan laattoja vaille valmis. Keittiöstä löytyy jääkaappi (Dometic CoolMatic CRX 110), kaksiliekkinen kaasulevy (Thetford Topline 922), juokseva vesi sekä säilytystilaa kaapeista ja laatikoista. Kaapisto ja laatikot rakennettiin vanerista ja ruokapöytä ja keittiön taso ovat Bauhausista ostetuista pyökkilevyistä. Ruoka-/työskentelypöytään ei löydetty tarpeeksi leveää levyä, joten se tehtiin kahdesta palasta, jotka on yhdistetty liimalla ja tapeilla. Pöytä on kiinni alumiiniprofiileissa, jolloin korkeutta voi säätää ja sen voi laskea alas ja muuttaa vierassängyksi.

Sähköt, lämppäri ja vessa löytyvät pidemmän penkin alta ja keittiön viereisen penkin alla on kaasupullo, joka on omassa ilmatiiviissä laatikossaan. Kaasun varsinaisen asennuksen hoiti ammattilainen. Se onkin ainoa homma, jota ei tehty itse. Penkkien päälle leikkelin pehmusteet Ikean patjasta ja ompelin päälle irrotettavat päälliset.

Toisella puolella ylhäällä on hyvin kaappitilaa sekä keittiön puolella että vaatteille sängyn puolella. Toisen puolen yläosa on vielä viimeistelemättä. Katosta löytyy lisäksi kaksi ilmanvaihtoreikää, MaxxFan ja Dometicin pieni räppänä.

Reissupakun sänky
Reissupakun rakentaminen
Vierassänky pakussa
Korkeussäädettävä ulkopöytä pakussa

Sängyn alla on kohtuullisen iso säilytystila, johon olisi tarkoitus saada sekä polkupyörät että hyppykamat. Tuo takaosakin saattaa vaatia vielä vähän jotain säätämistä, jotta saadaan kaikki asiat sinne mahtumaan niin, etteivät ne lentele ympäriinsä. Lisäksi takaa löytyvät meidän 20 litran vesikanisterit (jotka puuttuvat nyt kuvasta, heh) sekä vesipumppu ja paisuntasäiliö. Renkaiden ympärille rakennettujen koteloiden sisällä on myös vähän säilytystilaa pienille asioille. Takaoviin ompelin magneeteilla kiinnittyvät verhot.

Pakun takaosan säilytystila

Tässä nyt tällainen nopea päivitys missä remontin kanssa mennään, kun ei ole oikein tullut tänne mitään aiheesta hetkeen kirjoiteltua. Yritän kirjoittaa vielä muutaman remppapostauksen tästä projektista ja tosiaan tehdä kunnon esittelyn sitten, kun paku on vielä vähän valmiimpi.

Aiemmat kirjoitukset pakuprojektista:
Pakuprojekti: Kahden istuttava kääntöpenkki
Pakuprojekti: kiinalainen sisätilalämmitin
Pakuprojekti: Matilla on asiaa sähköistä ja asennuksesta
Pakuprojekti: Itse tehdyt kattotelineet
Pakuprojekti: Kameroiden ja vakionopeudensäätimen asennus
Pakuprojekti: Ilmanvaihto, eristys ja lattia
Uusi projekti: Fiat Ducaton rakentaminen reissupakuksi

2 thoughts on “Vuosi pakuprojektia takana”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *