Yleistä

Kuukauden kymmenen: joulukuu

Amsterdam marraskuussa

Vuoden viimeiset kuukauden alun kuulumiset! Ensi vuodelle saatan ehkä keksiä jonkun erilaisen kuukausittaisen postauksen, mutta ainakin nyt vielä kerran mennään näillä kymmenellä kysymyksellä.

Viime kuussa stressattiin töistä, käytiin Amsterdamissa museioissa ja ihailtiin valotaidetta täällä Eindhovenissa. Tässä kuussa tiedossa onkin sitten odotettu joululoma ja pikareissu Zurichiin ennen sitä.

Kuukauden ensimmäisen aamun ensimmäinen ajatus: 
Varmaan mietin, että mitä kello on ja joko pitäisi nousta (se oli vähän yli kahdeksan). Mietin myös että pitäisikö ottaa lääkettä alkavaan pääkipuun jo ajoissa, ennen kuin tulee migreeni (otin ja selvisin ilman kipuja).

Tämän kirjan aion lukea:
Kuuntelen tällä hetkellä Michelle Obaman Minun Tarinani -elämäkertaa äänikirjana. Kai sen tähän voi laittaa, vaikkei lukemisesta sinänsä olekaan kyse? Joka tapauksessa tähän mennessä kirja on ainakin ollut mielenkiintoinen ja inspiroiva.

Työasia, jonka aion saada valmiiksi:
Ainakin yksi melko mekaaninen työprojekti pitäisi tulla päätökseensä tässä kuussa. Välillä on mukavaa tehdä myös jotain töitä, jotka eivät vaadi niin paljoa ajattelua tai luovuutta, vaan pelkästään tekemistä. Tällainen on melko mukavaa vaihtelua muiden töiden keskellä.

Uusi asia, jonka aion oppia, kokeilla tai kokea:
Viime kuussa uhkasin opetella seisomaan käsillä ja olenkin siinä kehittynyt, mutta vielä tarvitaan treeniä. Sen lisäksi ajattelin tässä kerrata vähän saksaa duolingosta, jos sille vaikka olisi tulevaisuudessa tarvetta.

Asia, josta saan juuri nyt energiaa arkeeni: 
Energiaa ei näin loppuvuoden pimeydessä koskaan ole liikaa, mutta ehkä liikunnasta (vaikka määrä onkin maratonin jälkeen vähän laskenut). Ollaan käyty nyt muutaman kerran säännöllisemmin kiipeilemässä ja on kiva huomata oma kehitys, vaikka se välillä hidasta onkin.

Ruoka, jota aion kokeilla:
Taas on reissu Suomeen tiedossa, eli varmaan ainakin jouluruokia, mustikoita ja ruisleipää.

Tässä kuussa tapahtuvista asioista eniten olen laittanut aikaa tämän suunnitteluun ja nyt se viimein toteutuu: 
Varmaan juurikin tuo joululoma Suomessa. Ostimme liput jo aikoja sitten, kun joulun tienoilla hinnat tuppaavat usein olemaan aika korkeat. Mukavaa taas pitkästä aikaa nähdä perhettä ja ystäviä.

Asia, joka tuntuu ristiriitaisimmalta:
Ehkä se ettei tiedetä vielä, mitä me tammikuussa tehdään. Jouluun mennessä pitäisi selvitä, että muutetaanko vai ollaanko vielä hetki Alankomaissa. Epätietoisuus ja epävarmuus voivat olla hankalia, mutta harvoin mikään muutos tapahtuu mukavuusalueella.

Yksi tavoite, joka on mahdollista saavuttaa:
Ollaan nyt tosiaan käyty boulderoimassa lähellä olevalla kiipeilysalilla. Pääsin viime kerralla ensimmäistä kertaa mustan reitin, joten ajattelin ottaa tavoitteeksi päästä toisenkin saman vaikeusasteen reitin. Täällä noiden reittien vaikeusaste on yleensä jotain 6A:n ja 6B:n välistä.

Minkä asian haluaisin muistaa tästä kuukaudesta:
Joulun Suomessa läheisten kanssa. Ja sen tunteen, kun pääsee pitkästä aikaa saunaan.

Edelliset kuukaudet:
Kuukauden kymmenen: maaliskuu
Kuukauden kymmenen: huhtikuu
Kuukauden kymmenen: toukokuu
Kuukauden kymmenen: kesäkuu
Kuukauden kymmenen: heinäkuu
Kuukauden kymmenen: elokuu
Kuukauden kymmenen: syyskuu
Kuukauden kymmenen: lokakuu
Kuukauden kymmenen: marraskuu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *