Paku

Pakun keväthuolto

Reissupaku kaipasi pientä maalausta ennen kesän matkoja

Ajattelin tulla tänne kertomaan vähän auton keväthuollosta ja -siivouksesta, kun flunssan takia ei lenkillekään pääse. Ärsyttävää olla kipeänä silloin, kun ulkona on kiva keli ja haluaisi tehdä vaikka mitä. Mutta ei voi mitään, pitää vain toivoa, että tämä menee pian ohi ja päästään taas reissaamaan ja harrastamaan.

Auto tosiaan kaipasi pientä keväthuoltoa ennen isompia reissuja. Renkaat olivat aika kuluneet ja jarrunesteen pintaa ei enää ollut edes näkyvissä, joten päätettiin hoitaa kaikki kuntoon. Renkaat vaihdatettiin uusiin pari viikkoa sitten, maalattiin ja siivottiin vähän yhtenä viikonloppuna ja tällä viikolla paku on huollossa. Kohta kelpaa taas!

Mutta aloitetaanpa nyt kuitenkin alusta. Talven ajan pakun kalusteet olivat varastossa ja se toimi lähinnä muuttoautona. Aika pölyistä ja kuraista oli siis niin sisä- kuin ulkopuolella. Jo viime kuussa siivottiinkin tavaratilan puoli, pestiin lattiat ja kannettiin kalusteet takaisin sisään. Ja nyt pari viikkoa sitten käytiin pesemässä auto ulkopuolelta, imuroitiin ohjaamo ja pestiin lasit sisäpuolelta. Eindhovenissa on näppärä pesula, jossa kuudella eurolla saa ilman aikarajoja pestä auton. Myös imurin käyttö kuului hintaan.

Reissupaku on kätevää pestä itsepalvelupesulassa, varsinkin jos katolla on ilmastointiräppänä ja aurinkopaneeli

Samalla reissulla hiottiin ja maalattiin sivuovea, joka sai joulukuussa “pienen” osuman kivitolpasta. Maalausjäljestä ei ehkä tullut superkaunis, mutta ainakin suojaa ruostumiselta. Ehkä vielä joskus maalataan sitä uudestaan oikean värisellä maalilla, tuollainen valkoinen erottuu aika hyvin muuten kellastuneesta pinnasta.

Sivuoven maalaus. Jäljestä ei tullut kaunis, mutta se suojaa ruostumiselta.

Ja nyt paku on tosiaan huollossa, jossa tarkoituksena oli vaihdattaa jarrunesteet ja tarkistuttaa jarrut muutenkin sekä korjata pari muutakin pientä juttua. Noh, jarruissa olikin sitten vähän enemmän vikaa eikä selvitty ihan pelkällä nesteen vaihdolla, vaan vaihtoon menevät myös jarrupalat, -levyt ja -letkut (tai brake lines, en ole ihan varma mikä se on suomeksi). Joten parin sadan euron huoltoon tuli hieman lisähintaa ja huolto venyi useamman päivän mittaiseksi. Mutta eiköhän se ole taas maanantaina ajokunnossa, ainakin hetken aikaa.

4 thoughts on “Pakun keväthuolto”

  1. HEI.
    Kuinka pitkä tavaratila tuossa Transporterissa on? Ajattelin kans ostaa jonkun tuollaisen, mutta 196 cm pitkänä ihan lyhyet autot ei tule kysymykseen, ei mahdu muuten nukkumaan…

    1. Moi! Pahoittelut vähän hitaasta vastauksesta. Transportereita on kahta pituutta (short wheelbase ja long wheelbase). Meidän paku (Transporter T4) on lyhyempää mallia ja tavaratila on noin 2,4 metriä pitkä. Pidemmässä mallissa taitaa olla noin 2,8 metriä pitkä. Tarkat mitat löytyy googlaamalla 🙂 Tsemppiä pakun etsintään ja rakennukseen!

  2. Pitäis tuo munkin auto viedä huoltoon. Ohjauskulmat pitäis säätää ainakin, en tiedä vielä onko jotakin muuta pientä mitä kannattaisi vaihtaa. Tosiaan näkyyhän tuo valkoinen maali tuossa, mutta parempi, että suojaa ruostumiselta.

    1. Jostain syystä tämä kommentti oli mennyt spämmikansioon, pahoittelut siitä. Mutta joo, meillä ajatuksena oli nimenomaan ruosteelta suojaus. Saatetaan sitten joskus maalata paremmin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *