Paku

Pakuprojekti: vesijärjestelmä

Olisikohan tämä viimeinen pakuprojekti-postaus. Auto alkaa olla jo aika hyvässä vaiheessa ja lähinnä puuttuu enää listoja ja muuta pientä viilausta, eli ehkä seuraavaksi esittelenkin sitten “valmiin” pakukodin. Ja kauanhan tässä projektissa on mennytkin. Mutta vielä kerran siis asiaa rakentamisesta ja meidän ratkaisuista, tällä kertaa vesijärjestelmään keskittyen.

Meillä on pakussa kaksi reilu 20 litran kanisteria juomavedelle ja yksi 10 litran harmaavesikanisteri lavuaarin alla. Halusimme tehdä vesijärjestelmästä aika simppelin emmekä asentaneet autoon esimerkiksi kuumaa vettä tai kiinteitä vesisäiliöitä. Juomavedet ovat auton takaosassa sängyn alla, ja ne on helppo nostaa paikoilleen ja pois takaovien kautta. Toisen kanisterin korkkiin porattiin reikä, jonka kautta menee letku Shurflo-merkkiselle pumpulle, jota ennen on pieni roskafiltteri. Pumpun jälkeen on paisuntasäiliö ja siitä kulkee putki kaappien takana auton edessä olevalle hanalle. Pumppu ja paisuntasäiliö on asennettu pyöräkotelon päälle. Tehtiin pyöräkoteloon pienet silikonilla tilkityt laidat estämään mahdollisen vuodon leviämistä. Pyöräkotelon päällä sekä lavuaarin alla lattialla on pienet kosteusanturit, jotka hälyttävät kovaäänisesti pienestäkin vesimäärästä. Pyöräkotelon sisällä on myös vähän säilytystilaa, johon pääsee käsiksi sivussa olevasta luukusta.

Vesiputki ja suurin osa liittimistä ostettiin Kangasalan Hanakoilta. Ei todellakaan olla eksperttejä vesiasennuksissa, mutta saatiin hyviä neuvoja ja myyjä auttoi meitä valitsemaan oikeat liittimet ja muut härpäkkeet asennuksia varten. Ja lopulta saatiin vedet aika hyvin asennettua, vaikka ensimmäisellä yrityksellä pari liitosta taisikin vuotaa.

Keittiön puolelta löytyvät hanat, lavuaari ja harmaavesi. Hana ostettiin Amazonista. Se on ihan normaali hana, josta tulpattiin vaan kuuman veden tuloputki. Hanan vieressä on kiinteä saippuapullo, joka on osoittautunut aika näppäräksi. Lavuaari on Ikeasta ja sen alle on suoraan laitettu harmaavesikanisteri. Lavuaarin alta löytyy myös Aquaphor-merkkinen vesifiltteri, jolla on oma pienempi hanansa. Vesifiltteri oli tämän kevään viimeisin lisäys meidän vesijärjestelmään. Sveitsissä tai Suomessa sitä ei varsinaisesti tarvita, mutta on kiva, että Euroopassa matkustaessa voi vähän turvallisemmin mielin täyttää kanistereita.

Vesipumpusta saa katkaistua virrat joko lavuaarin päällä olevan kaapin sisäpuolella olevasta kytkimestä tai sähkölaatikossa olevasta katkaisimesta. Näin voi estää pumpun turhat käynnistymiset, jos ottaa vaan vähän vettä. Eikä koskaan jätetä vesipumppua päälle, kun ei olla itse paikalla.

Alla olevat kuvat ehkä kertovat paremmin, miltä vesiasennukset tällä hetkellä näyttävät. Putki kulkee kaapin takana niin hankalassa paikassa, että siitä en saanut kuvaa.

Aiemmat kirjoitukset pakuprojektista:
Pakuprojekti: keittiö ja yläkaapit
Pakuprojekti: sisätilat, sänky, penkit ja pöytä
Vuosi pakuprojektia takana
Pakuprojekti: Kahden istuttava kääntöpenkki
Pakuprojekti: kiinalainen sisätilalämmitin
Pakuprojekti: Matilla on asiaa sähköistä ja asennuksesta
Pakuprojekti: Itse tehdyt kattotelineet
Pakuprojekti: Kameroiden ja vakionopeudensäätimen asennus
Pakuprojekti: Ilmanvaihto, eristys ja lattia
Uusi projekti: Fiat Ducaton rakentaminen reissupakuksi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *